JUSTIN FARREN – PRETTY FREE

Ik heb hier in het verleden al eens aangehaald hoe leuk ik het blijf vinden om tot op heden totaal onbekend nieuw talent te kunnen ontdekken door het beluisteren van nieuwe platen en daar een recensie over te mogen schrijven. Even fijn is het om op het wereldwijde web op zoek te gaan naar informatie over deze nieuwe artiesten die we dan in die recencies met onze trouwe lezers willen delen.

Met de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Justin Farren hebben we opnieuw zo’n groot talent te pakken. Op zijn deze week uitgebrachte album “Pretty Free” brengt hij elf verfrissende, leuke zelf gecomponeerde folksongs die hij allemaal thuis in zijn homestudio in Sacramento, Californië heeft opgenomen. Hij heeft voor die opname wel een aantal bevriende instrumentalisten uitgenodigd om hun bijdrage aan de geweldig mooie muziek bij zijn songs af te leveren.

Zo spelen André Fylling op keyboards en orgel bij drie nummers en Brian Chris Rogers op alle liedjes op drums mee, terwijl Anna Tivel viool speelt en meezingt bij de song “How’s Your Garden Grow”. Aaron Smith is op elektrische gitaar te horen op de schitterende openingstrack “A Little Less Time’ (zie 2e video), Sam Phelps speelt op orgel mee bij het nummer “My Uncle Bill” en Kerry Farren en Amelia Farren zingen backing vocals op drie songs. Maar de meeste instrumenten die we te horen krijgen op deze elf tracks werden toch door Justin Farren zelf ingespeeld.

Op deze zeer mooie plaat is het vruchteloos zoeken naar een zwakkere song, maar toch hebben wij weer enkele favoriete tracks uit het fijne aanbod voor u weten te selecteren met de nummers “A Little Less Time”, “Two Wheel Drive And Japanese”, de beklijvende akoestische song “Mama” en het op de eerste video mee te genieten liedje “Worthy Of The Sea”.

“Pretty Free” blijkt na debuutalbum “The Sound Of Flight” uit 2005, “Songs From A Spare Room” uit 2008 en “Another Bluebird Day” uit 2013 al het vierde album te zijn van de over een prachtige stem beschikkende Justin Farren, maar toch horen we tot onze grote spijt hier nu pas voor het eerst van deze muzikant die ons in enkele nummers qua song- en zangstijl doet denken aan Jack Johnson en John Prine. Dit is volgens ons een echte topplaat van een geweldige singer-songwriter uit Californië.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: A Bad Service Badger Production

video